Naša pošta

89

владе г. д-р Којић изјавио је ових дана, на збору у Крагујевцу: „Сав је наш проблем — проблем и питање наше администрације. Она није добра, јер се доста грешило“.

„Наша пошта“ покреће анкету о администрацији. Шибаће њене недостатке ма где били. Како у п. т. струци тако и у другим ресорима. Сматра да ће тим послужити општем интересу. Г. министар Којић оправдано је детерминисао: „Кад удруженим снагама и добрим новим методама будемо израдили нову и добру државну управу, изградићемо потпуно и вечито јаку државну зграду“.

Свима нам је дужност да у томе помогнемо.

Лоша администрација не сме постојати ни у п. т. струци. Струци која је „војска“, мобилизована и у миру. Користимо се искуством својим и туђим. Добром администрацијом помажемо напредак и благостање у својој земљи. То тражи и ново доба, чији је императив: „Гражити нове методе рада и крчити нове путеве“.

Д-р П. ШОЋ

КОНГРЕС УДРУЖЕЊА П. Т СЛУЖБЕНИКА

Удружење п, т. службеника Југославије одржало је за време духова, 4, 5 и 6 јуна о. г., свој редовни ХУМ Конгрес у Сплиту.

Сала Опћинског казалишта у којој је држан овај Конгрес још од ранога јутра почела се пунити делегатима из разних крајева наше земље. Ту су се стекли и видели, упознали и спријатељили и они другови који се никад до тада нису ни видели ни познавали, и то је нешто најбоље што пружају ови конгреси. На дневноме реду стајало је 14 тачака.

Као што се из обимнога дневнога рада видело, пред Конгрес су дошла врло озбиљна и крупна питања као што су: идеологија и програм наше стручне, професионалне политике; социјална и здравствена питања и стручни реферати о њима; па затим састав буџета и као завршна тачка свега тога резолуција.

Конгрес је отворио претседник | г. М. Илић, поздравном речи Њ. В. Краљу, Влади и ресорном министру и тек што је изговорио име Њ. В. Краља, забрујала је државна химна, коју су отпевали наши другови певачи, састављени у хор под управом нашег друга, гласитог певача г. Владете Крстић а, претседника Београдске секције.

После овога прочитане се многобројне честитке од другова и другарица који нису могли учествовати. Међу честиткама истиче се срдачношћу и топлином она коју је послало удружење чехословачких п'т.т. службеника. Ни браћа