Naša pošta

248

док зе и тпосгот 1 2е]ежисе уес ибгајаји штеди гегаје. Ро «оте иКкђисије зе ројат гесаја род пасеја Која дотишаји и орсој пагодпој рпугеф. Зат ројаш гегаја је Чозја зтаг, ан ј05 имјек Коптоуегтап и пашс!. — Мазјамјсе 5е. Ргоћ. Р-т ЕОВЕМ 5ЗРАРОМТС

Из ПРОШЛОСТИ

Нашему Попечитељстбу Финансије

На представленије Нам жалбе мезулџија Крагујевачког, Јагодинског и Ражањског, да имају штету држањем мезулана по досадашњем определенију, у согласију с Совјетом решавимо, да ове године у мезулани крагујевачкој 30., у јагодинској 40 и у ражањској такође 40 коња буду, и да по 5 талира више него до сада мезулџије плате имају, а да дужни буду као и до сада, сва званична писма бадава носити, и коње мезулске бесплатежно давати Србским татарима и чиновницима путујућим по правитељственим пословима са објавленијем Наше Канцеларије, Совјета или Попечитељства кога.

Ово сообштавајући Попечитељству финансија препоручујемо му, да с препоменутим мезулџијами за ову годину нове контракте под више изчисленим условима закључи и Указ овај обнародује.

В. 21189 5 Маја 1839 Милош Обренобић у Београду Књаз Србски Књажевски Претставник Каваљер

Абрам Петронијебић с. р.

Нашему Попечитељстбу Пр 'босудија и Просвешченија, Генерал-мајору, Кабаљеру Стефану Стефановићу Из уваженија дуговремене на ползу Народу отправљане службе Нашег Татар Аге Лазара Аранђеловића, под данашњим производимо Ми њега, Лазара Аранђеловића у чин мајора. Ово сообшчавајући Вам, препоручујемо, да содержаније указа овога обнародујете.

ВН 150 Милош Обренобић

31 маја 1839 Књаз Србски

у Београду Књажевски претставник Каваљер

Абрам Петронијебић

Приопћио М. ВУЈАДИНОВИЋ