Naša pošta

256

РАЗДАВАЊЕ ПОШТЕ У ПРЕСТОНИЦИ

није још постигло жељени степен брзине. То смо ин досад напомињали. А сад наводимо биљешку Правде:

„Извршен је нови распоред писмоноша по реонима тако да скоро ни један није остао на свом месту или у близини свог ранијег реона. Тако је бар у мом крају. Изгледа да то баш није нарочето добро урађено. Писмоноше, који су радили у једном реону дуго година, обављали су добро и са лакоћом своју службу. Међутим, сада потребно је понова да уче и где ко станује. И сада, свакако, неће бити чудно, ако неко писмо не дође на адресу, или ако лута више дана. Раније сам имао прилике (а то је, свакако, за похвалу) да ми дође писмо само са именом на куверту. Писмоноша је знао своје становнике и могао да донесе и тако адресовано писмо, Да ли ће се и од сада моћи то догађати, није вероватно, бар за извесно дуже време.

Истина, у том размештају писмоноша има извесне логике, јер није право да један писмоноша стално иде и по невремену по лепо асфалтираним улицама, а други на периферији да гази блато. Али када је у питању интерес грађанства...“ Надамо се да ће Управа урадити што треба. Зато има пута и начина.

НАЗИВИ НОВИХ ПОШТА

Већ у свесци од октобра 1932 скренули смо пажњу надлежнима на неумесно означивање имена наших пошта. Међутим, у „П. т. веснику“ од 16 фебруара 0. г. поново читамо да се отвара нова уговорна државна пошта Прњавор, на територији Дринске дитекције пошта и телеграфа, где већ постоји државнн пошта ЈУ реда истог назива. Разуме се, да ће бити потребна нова исправка, али се питамо: није ли било могућности да се то питање реши већ приликом доношења решења о отварању нове поште»

„П. т. преглед“ лепо упућује публику како мора адресовати своје пошиљке, али умесније би било да упути надлежне како се означују називи нових пошта да не буде непотребне збрке у нашој унутрашњој манипулацији, што је много важније. | С.