Naša pošta

384

Неоснована је бојазан, да слободна јавна дискусија по» свима актуелним питањима која данас интересују народ и државу, може држави или ма коме шкодити ма у коме“ правцу, јер држава има и дужност и могућност и потребна. средства, да сваку дискусију држи у границама, које обележавају државни интереси. Свакога ко пређе ту границу и буде говорио о стварима, које стоје у противности са' државним интересима, или их буде износио на начин, који није упутан, држава може лако да спречи у томе раду.

Од слободног јавног расправљања питања и проблема, који сада толико муче и раздиру нашу државу, наш народ и наше друштво, не може бити никакве штете, а корист је“ и сувише очевидна.

Без слободне отворене дискусије не може се утврдити право стање ствари, не може се видети право расположење, не могу се разбистрити појмови и не може се наћи лек. тешким приликама, које сада владају,“

НОВА ТАРИФСКА ПОЛИТИКА МИНИСТРА САОБРАЋАЈА: Г. ВУЈИЋА | ;

Сва штампа, информативна и стручна поздравила је: нову тарифску политику Г. Вујића, министра саобраћаја.

На дан 19 фебруара, у сали Индустриске коморе отворена је прва седница Тарифског одбора. У жељи да подвуче пажњу коју поклања неопходној реорганизацији тарифске политике нашег саобраћаја г. Димитрије Вујић, министар саобраћаја лично је присуствовао првој седници одбора.

Министра је поздравио претседник тарифског одбора г.. Јосип Цугмус захваљујући министру што је својим присуством указао на значај тарифских питања наших железница, која претстављају основ здраве саобраћајне политике. После г. Цугмуса министра је поздравио г. Васа Ј. Јовановић.

Министар саобраћаја г. Вујић одржао је затим говору коме је, између осталог, рекао: |

„Радује ме што нас је овде у дому привреде сакупила. са свих страна наше простране отаџбине једна велика потреба која је јасно подвучена декларацијом Краљевске владе г. Бошка Јевтића,

Са жељом да што боље послужи Краљу, држави и на- _ шој националној привреди Краљевска влада г. Бошка Јевтића. ставила је себи у задатак да интензивно морално и материјално, без резерве, а у границама своје моћи, помогне наше привреднике, да би и поред економске кризе могли да што: више развију наш привредни живот на социјалном и економском пољу.