O gajenju pivarskog ječma

60

Пожњевен или покошен јечам, не треба остављати дуго у откосима, као што то неки чине, него

Foca с пас.гоном п прикупљачем.

га|треба, чим се добро просуши, одмах у маш снопове повезати н у крстпне сложитп. За јечам је много боље, да се на пољу сложи у ..крдвниие/. а не у обичне крстине „трећаке“ (13 снопова), јер се у кровницама пре просуши, има впше промаје п озго п оздо кроз ецле кровнице, па се онда и киша на нпже боље слива и не одузима зрну лице. Слагање у крбвнице нарочито је подесно за кратак јечам, који се не може у трећаке добро да сложи, За брзо сушење јечма на пољу, врло су подесне п купе од 6 снопова, као што сам их впђао у Баварској, баш у оним пределпма, где највише

У „ кровнице“ сложени снопрви.