O proizvodnji ranog povrća u toplim lejama
Preuzimanje:
Prikaz u BnLViewer-u
94
на расположењу; у подрумима и другим топлим и тамним зградама, па је према томе онда и успех различан. Ми ћемо овде описати један врло прост, управо рећи најпростији начин, на који се највише по приватним, грађанским кућама у Немачкој и Француској изводе печурке, и то с врло добрим успехом.
Рудњача.
И овде је најважније коњско ђубре, но за овај i шљ мора оно бити топло и чисто, не сламнато, као што се то за топле леје узима. Од коња, који се добро хране овсем, најбоље је ђубре за овај посао. Пре свега морамо га вилама добро истрести и очпстити од сламе и сена, тако, да остане сама чиота балега. То све треба 'радити кад је време суво и топло, илп под кровом, јер мокро ђубре за овај посао