O proizvodnji ranog povrća u toplim lejama

орах, па у сваку рупицу метнути по један комад тога »семена«, па онда по целој лејп посути подједнако једно 4 —5 сантиметара високо добре, ситне, просејане, баштенске земље. Целу леју треба сад покрити даскама, али тако, да даске баш на саму земљу прилегну. После 14 дана треба ове даске скпнутп, па ћемо видити, да се »полог«, ако је семе добро било, лепо развпо. Ако би у стаји н. пр., било много видно, онда треба преко леје направитп мали кров -од дасака, или од дебелих асура. Кад се горња земља осупш, онда ју треба млаком водом, кроз ситну решетку, умерено наквасити, иначе не. Где буду прилике у свему подесне, т. ј. где буде леја добро направљена, а семе добро и здраво, место пак довољно топло и тамно, онда ћемо после 3 4 недеље већ моћи брати печурке. При брању печурака треба пажљпво поступатп; треба пазити, да се брањем једне, не повреди друга до ње; најбоље је, да се прн брању свакп комад најпре заврне. То је најпростији, а врло добар начин извођења печурака, само се треба постарати за топло, суво и тамно место, за добро ђубре и здраво семе, а цела остала радња, не може бити простија!

96