Opštinske novine

Страна 682

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

С Л У Ж В Е Н Е В Е С Т И СМЕНЕ ДОСАДАШЊИХ И ПОСТАВЉАЊЕ НОВИХ ОДБОРНИКА Решење Господина Претседника Министарског Савета и Министра Унутрашњих Дела На основу § 1. Закона од 22. новембра 1929. г. о измени Закона од 6. јануара 1929. г. о измени Закона о општинама и обласним самоуправама Р Е Ш А В А М : I. Да се смене са дужности одборника Општине града Београда: 1. — Максимовић Таса, кафеџија, 2. — Савић Кирило, професор Универзитета, и 3. — Брачинац Благоје, секретар Савеза металских раденика, сви из Београда. II. Да се поставе за одборнике Општине града Београда: 1. -— Радосављевић Ђ. Милан, претседник Удружења резервних официра и ратника, 2. — Попара Ђорђе, хотелијер, 3. — Миљанић Павле, донент техничког факултета, и 4. —- Крекић Богдан, секретар уједињених радничких синдиката „.Тугославија", — сви из Београда. Решење ово извршити. Претседник министарског савета, Министар Унутрашњих лослова, Почасни ађутант Њ. В. Краља у Београду Дивизиски ђенерал, 14. јуна 1930. г. П. Живковић, с. р.

Наредба Г. Претседника Општине о радном времену у свима канцеларијама Општине Београдске

На основу чл. 103. Закона о општинама НАРЕЂУЈЕМ: Да радно време у свнма канцеларијама Општине Београдске, почев од 20. јуна 1930. год. па до даље наредбе, буде од 7.30 до 12.30 часова пре подне, и од 4.30 до 6.30 часова по подне, изузимајући суботу, када ће се радити од 7 до 12 часова.

Наредбу у препису доставити свима Дирекцијама и Одељењима Општине, ради знања и управљања. Претседник Београдске Општине, Инж Милан Нешић

С5553