Opštinske novine

Стр. 492

ОПШТИНСК^ НОВИНЕ *

Службени извештаји

Преглед пијаће воде: НЕДЕЉНИ ИЗВЕШТАЈ о Рраничним вредностима добивеним испитивањем београдске пијаће воде у времену од 18 до 24 новембра 1934 год.

Врста података

Од

До

Објашшења

Температура

11,9

13,3

Центиграда

Број клица по см 3

0

10

Дозвољено по 20 клица но см 3

Утрошак калиум перманганата

2,5

5.0

Дозвољено до 6 милиграма на литар

Карбонатна тврдоћа

18,76

22,68

Немачки степени

Суви остатак

284

454

Дозвољено до 700 милиграма на литар

Титар В. СоН

већи од 10 см 3

Несме бити нижи од 10 см 3

Испитивања вршена у Хемијској бактериолошкој лабораторији Управе водовода.

Наредбе Суда: Распоред дежурства у децембру 1934 год. На основу чл. 96 Закона о градским општинама прописујем следећи Распоред дежурства г. г. чиновника Градског иоглаварства града Београда за месец' децембар 1934 год., када се у канцелари.јама не ради. 9 децембра — Недеља г. Велимир Жикић, писар Главне архиве и дактилограф Зорка Марић. 16 децембра — Недеља Наталија Југовић, писар Деловодства и дактилограф Зорка Милић. 19 децембра — Св. Никола Милош Зец, писар Главне архиве и дактилограф Вера Богородицка.ја. 23 децембра — Недеља Ружица Чулибрковић, писар Главне архиве и дактилограф г. Бранко Борчило. 30 децембра — Недеља Радмила Трифуновић, писар Главне архиве и дактилограф Вера Слобода.

Дежурство траје од 9—11 часова пре подне у канцеларији Главне архиве. У току месеца октобра Статистички отсек прикупљао је податке о кретању цена цима: за социјално и здравствено старање, војном и гробљанском, за обављање послова. који не трпе одлагање, а које ће одредити г. г. шефови поменутих одељења-отсека. Претседник Општине града Београда, Милутин А. Петровић,

ИзвештаЈи о раду поЈединих отсека: Извештај о раду статистичког отсека за месец октобар 1934 године У току месеца октобра Статистички отсЈек прикупљао је податке о кретању цена животних намирница, о рођеним, венчаним и умрлим лицима, кретању берзе, грађевинског материјала и др. Изда.ју се редовно два пута недељно на.јниже и највеће цене о пољопривреДним производима, колонијалној роби, стоци, разном материјалу, радничким надницама и др. Исто тако израђују се просечне цене недељне и месечне. Прибављају се подаци о рођеним, венчаним и умрлим лицима од цркава у Београду и уводе се у одговарајуће регистре. У току месеца октобра продужен је рад на Сталном бирачком списку: Примане су молбе грађана за упис нових бирача и за исправке података код старих бирача. Продужено је писање Азбучног именика за нове бирачке спискове. Члановима општине издато је грађанских карата 59 и 115 уверења о чланству општине. За- нове чланове општине примљено је 86 лица (29 домаћинстава). Извршено је 168 разних исправки о подацима чланова општице. Разних такса наплаћено је за 6.191 динар.. Сходно § 60 Закона о држављанству издато је 5 условних уверења о пријему у завича.јност ове општине. Кроз деловодни протокол заведено је 1.400 разних предмета. Разних формулара, корица за грађанске карте у др. продато је грађанству за 1100 динара. Ст. Бр. Службено. — Из Статистичког отсека поглаварства града Београда, од 1934 г.