Pastir

144

ШТАМПДРИГД НИКОЛЕ СТЕФАНОВИВА У БЕОГРАДУ.

код Срба, као и то, колико Ге у љ унигет и у њему остварен народњи живот и народно мишљење. На1зад у данашње доба иста српека Света Гора могла би бити од много веће користи, да ее поетави у друкчте стање, него ли од какве Ге.

(Наставиће се.)

Некролози.

Гоњо Иауновпћ, парох Штрбачки у округу Књажевачком, преставио се 29. пр. мес. у 80-тоГ години свога живота. Нокогник ге од старих свештеника, не толико научен, али му 1 е владање потпуно одговарало чину свештеничком. Радожо Поновић, парох Балински у истом округу, упокошо се 15. ов. мес. и то несрећним случагем. Враћагући се на коњу из сво1е парохше коњ га збаци са себе, те на месту мртав останс. Имао 1 е 70. година. И ако га Ге овако изненадна смрт снашла, он 1 е по свом свештеничком владању био свагда спреман, да иође Богу на истину.

Г Л А С II II К. Симеон, ђакон и препишчик конзисториге Неготинске, рукоположен ге 18 ов. мес. за свештеника; а Максим, монах монастира Букова, произведен 1е истог дана за ђакона, кош ће бити препишчик конзисториге у Неготину.

КОРЕСНОНДЕНЦША. Г. К. 1евт. у II. Опростите. Нше се могло гасно прочитати, па зато 1е онако адресовано. Исправиће се по вашо! жељи.

Имамо 1ош но нсколнко листа од свих бројева. Ако шш ко гкели имати наш лист, нека ускори с нрсднлатом.