Pastir

662

ШТДМПДРИ1А НИКОЛЕ СТЕФАНОВИВА У ВЕОГРДДУ.

Ђорђе Шакрак капелан прото1ере1а Неготинског, иоетављен 1 е под 5. т. м. за свештенака на упразњену Уровичку парохту у окр. Крашнск. Данило, садашњп Геконом и ученик Вогословиге рукоположен ге 8. пр. м. за 1еромонаха.

НА ЗНАЊЕ. Многи свештеницн и Геромонлси питагу нас где би се могле поручпвати свештене и црквене хаљине како за њих лнчно тако и за цркве и манастире, да се тако достигне двогака цељ: 1. да хаљине буду по Форми скрогене и 2. да се не подмеће у место свиле коприва, у место злата—шик, као што сад раде ко1екакви магсторчићи под предлогомда нетреба жалити касу црквенску. Одговарамо: даби тог жељи њиховог и потреби црквенског могли по налбоље за сад одговорити „ Максим и Велимир , браћа Протићи у Београду. “ Они сад отварагу шш Гедан дућан у Шапцу и занимаГу се искључиво шивењем цркенских и свештених хаљина, а људи су поштена характера па ће сваку наручбину тачно и добросавесно извршити. Треба се само обратити на њихово име и казати од какве цене и цвета матерте желила би ова или она црква им^ти хаљину, и смело се може изчекивати, да они у том злоупотребити нећегу. Они еу у стању да израде, па и навезу акоге угодно, све оно што се благољепшу и благочиншу црквенском односи, као :одежде, петрахиље, сакосе, набедренике, митре, разне врсте бар1аке и т. д. Уред.

ЧИТАОЦИМА „НАСТИРА." Ускорите с вересиом кош шш дугугете и с претплатом, кош Шш нисте претплатили, ако желите добра „Пастиру. 11 Сад ге време кад може до новца доћи и свештеник и трговац и земљорадник (изузимаГући само 1едно чиновништво, но оно нам лепо плаћа), па зато нек нам оправе и вересту и нек претплате за унапред кош то шш нису учинили, ако желе да наш лист потпомогну а тим самим и себе користе. Уредништво.