Podgorac

| |

х

___Лист за друштвено-политичка, привредна, образовна, културна и спортска питања у општини Осечина

"личких

У Ваљеву, 4.маја, орткривено спомен“ обележје пилоту пуковнику РВ ПВО ВЈ Милегксу Павловићу

НА СЛИЦИ: Чланови уже породице погинулог тилота крај споменика у Шетними код Ваљева. (Снимио:Јован МАРКОВИЋ)

• Генерал-пуковник Спасоје Смиљанић, командант РВ и ПВО Војске Југославије, у присуству чланова породице пилота Миленка Павловића, представника. Војске, савезних и репуборгана, Колубарског " округа, општина Ваљево и Осечина, открио је 4. маја спомен– обележје витезу нашег неба, који је пре годину дана погинуо у неравноправној ваздушној бици са НАТО авијацијом изнад Ваљева.

· У ОВОМ | идеју вета Паје сар „ПОДГОРЦУ“

# Да пи сте читали: Бела Хамваш – стр. 11.

» Висока државно-партијска делегација

посетила Осечину – стр. 2. # У Белотићу ниче нова школа, а у Драгијевици кућа за Петровиће – стр. 3. Извозни планови "Крушик-Пластике" – стр. 3. Почела берба малине - стр. 4. Подлист за децу и омладину "Подгорчић“ стр. 7 Ви 9.

» Народна медицина: Маслачак -ср 14. # Село моје - Драгодол – стр.14. 2 Ана Плавшић - најмлађа, а набоља – стр.16

%

# Меморијални фудбалски турнир

ж.

у Г. Црниљеву – стр.16

ОСЕЧИНА » ГОДИНА |!| # БРОЈ 10 # ЧЕТВРТАК 8. ЈУН 2000.

ж ЦЕНА 7 ДИНАРА

ПЕН одбор СО Осечина прихватио вештај Дирекције за обнову и развој Колубарског округа за прошлу и П рограм рада за ову годину

МА ЛА ОПШТИНАВЕЛИКО | ГРАЛДИЛИШТЕ

•е Извештај Дирекције за обнову и развој Колубарског округа о реализацији финансијског плана обнове, изградње и развоја из средстава солидарности за отклањање последица земљотреса за прошлу и Програм рада за ову годину једногласно су прих= ваћени од чланова општинске Владе Осечине. е Амбициозни програм Дирекције за 2000./. у правом смислу речи претвара малу општину Осечину у – велико градилиште. За изградњу нових и санацију оштећених објеката становања биће уложено пет милиона динара. За изградњу нових и санацију оштећених објеката културе, образовања, здрав-– ствене заштите, локалне управе, државних органа, спортске и објекте физичке културе – 12 милиона; за санацију, рекон– струкцију и изградњу комуналних објеката – 6,5 милиона динара. Заједно са улагањима у објекте од значаја за Колубарски округ у области саобраћаја, затим са средствима за санацију привредних објеката и подстицај развојних програма у привреди и у изградњи и реконструкцији електромреже, Дирекција ће ове године у општину Осечина инве– стирати у вредности од око сто милиона динара (Д. с)