Podgorac

2 СТодсор ти,

ето ево ла)

"8. јун 2000.

Висока оржавна по партајена цељегашија 7.апрпиља посетила општину Феечина

Општински одбор

СПС, Скупштину општине и највеће општинске

колективе: 33 “Подгорка-аграр", "Крушик-Пластику и 33 "Пецка", 7. априла посетила је бројна делегација Окружног одбора СПС-а Колубарског округа. Делегацију је предводио Алекса Јокић, председник Окружног одбора и генерални директор ЈП ПТТ "Србија", а у

25 У т1 Ји нту

(Снимио: Јован МАРКО

њој су били још Миломир Минић, председник Већа грађана Савезне Скупштине; Борка Вучић савезни мин– истар; "Драган Марковић, савезни посланик; Слободан-Бата Ђоковић,

НА СЛИЦИ: уво олегације на разговору У

заменик министра привреде у савезној влади; Момчило Мома Јанчић, директор Поштанске штедионице; Љубомир Муцић, директор Дирекције за обнову, изградњу и развој Колубарског округа; Мирсслав Срећковић, народни посланик и Миливоје Ћосић, заменик министра за спорт у влади Србије.

– СПС је најбројнија политичка странка

> Подгорка-Аграр"

у општини Осечина са око 1270 чланова или 350 више од ТУ конференције, истакао је др. Душан Миловановић, председник ОО СПС-а Осечина и изнео циљеве СПС-а у наредном периоду:

Иницијатива савезног министра Борке Вучи!

– кадровско јачање и омасовљавање чланства,

БОРКА ВУЧИЋ, савезни ми Иопор за сарадњу са ерунар ним економским и инансијским организацијама, иликом боравка у за зају, 4 ицирала је оснивање ондације за опунско школов и је у но усавршавање младих ољоПривредна: – Оснивачки улог од свих заинтересованих _ појединаца из земље и дијаспоре, затим од институција и ругих правних лица која прихватају ову иницијативу, служио би као депозит, док би се камате и други приходи користили за дошколовавање и специјализацију младих у земљи и иностранству. Очекујемо да ће уз помоћ средстава из овог онда млади бити подстакну– и да у живот на селу унесу нове методе, технологију и компјутеризацију и све друго што утиче на олакшавање обављања послова И побољшање стандарда. Са повећањем производње, посебно профитабилних култура као што су малина и купина (који представљају берзанке артикле), створиће се услови за бржи повратак, односно поспешиће се останак на селу – изјавила је Борка Вучић. Д.С.

– оживљавање и повећање _ индус—– тријске производње, = побољшање услова живота на селу,

= посвећивање веће пажње запо– шљавању младих и оснивање фонда за школовање _ нових кадрова,

– Поправљање стања у електри– фикацији, где је ситуација катастро– фална, даљи развој путне мреже, изградња _ канализације у Осечини и побољшање вадаснабдевања у пецкој, као и радови на теле– фонизацији у којој се дошло готово до краја, приоритетни су задаци у овој години — додао је

др. Миловановић.

Председник Скупштине општине Драгољуб Николић изнео је још неке пројекте који су у плану, али и поменуо оне који су већ у изградњи.

По његовим речима Осечина је тренутно једно велико градилиште. У току су завршни радови на базенима и мотелу, почела је доградња 5 станова на равном крову зграде у Карађорђевој улици у Осечини, као и санација месних канцеларија по селима.

Председник Николић је изнео наја– трактивније пројекте који су у плану : Обилазница око Осечине, премештање радова на прузи Ваљево-–Лозница у нашу општину, отварање других смерова средњих школа, топлификација Осечине, доградња дечијег обданишта, увођење мобилне телефоније, што се очекује већ у јуну.

Љубомир Муцић је истакао да је између осталих пројеката који су у плану да се ураде свакако један од најатрактивнијих изградња заобилазнице око Осечине.

Драган Марковић је обећао да ће се све учинити како би се стање у електромрежи, које је алармантно, што пре поправило, а у том циљу поставиће се још 2000 бетонских стубова и изградити неколико трафостаница од којих је најважнија 35–киловолтна трафостаница у Пецкој.

Миломир Минић је рекао да аграр има добру и сигурну будућност јер здрава храна коју производимо има прођу у свету. Он је похвалио развојне пројекте партијског и општинског руководства јер се они заснивају на здравој пословној логици и реалним природним ресурсима.

Приликом посета 33 "Подгорка-аграр“, ДД "Крушик-Пластика" и 33 "Пецка", директори ових предузећа Драгољуб Николић, Свето Стефановић и Живојин Плавшић упознали су делегацију са пословним резултатима у прошлој и плановима у 2000. години.

Констатовано је да је, иако су услови привређивања били неповољни, доста урађено захваљујући помоћи државе.

Изражено је уверење да ће ова год= ина бити још успешнија и да ни овог пута неће изостати помоћ државе.

Изражавајући задовољство оним што су видели и чули гости су обећали конкретну финансијску и сваку Другу помоћ.

– "Оснивањем фонда за школовање младих по-љопривредника имали смо у виду да је од око 4760 домаћинстава, колико и х има у општини Осечина, чак 3750 сеоских. Да би ти људи, пре свега млади, остали да живе и раде на селу потребни су им и неки други садржаји, а

мислим на спортске и културне објекте". рекла је Борка Вучић

Завршавајући посету председник Окружног одбора Алекса Јокић је рекао да општина Осечина у 2000 години на нивоу Колубарског округа има приоритет у погледу инвестиција, и пожелео да се поново састану у истом саставу када се буде отварао неки изграђени објекат.

о Веран КРСТИЋ

!