Podgorac

2 СЛодгорац/ РВЕЗ5

31.03.2006.г.

СА 10. РЕДОВНЕ СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ОСЕЧИНА

Без већих примедби прихваћени извештаји о раду у прошлој години Општинске управе, СЦ и Центра за социјални рад, а нису - Народне библиотеке и 00 Црвеног крста % Донете одлуке о изради Локалног акционог плана за децу и мрежи дечјих вртића и основних школа

УМЕСТО првобитно планираних јавних прихода и исто тако јавних расхода за 2006. годину у износу од 102.941.000, овогодишњи буџет, на основу активности и финансијских показатеља у првим месецима, на 10. редовној седници општинског парламента која је одржана 21. марта, увећан је на 122. 792.000 динара.

Одборници, пре свега из редова странака владајућег демократског блока, прихватили су, без већих примедби, извештаје о раду Општинске управе Осечина, затим Спортског центра Осечина и Центра за социјални рад "Напредак" у 2005. години. Усвојен је и извештај о функционисању система одбране од града на територији Радарског центра "Ваљево" за период од 15. априла до 15 октобра прошле године. Уз замерку због незавршених започетих радова на канализационој мрежи у Улици (АЕ о Комирићанца у Осечини, позитивно је оцењен и извештај о утрошеним средствима Дирекције за изградњу и развој Колубарског округа погођеног земљотресом на подручју општине Осечина у току 2005. године.

-Крајем 2004. године затечено стање у овој области било је жалосно. Од 98 кућа, колико је стављено на списак за поновну изградњу, урађено је само осам. Лане је издејствовано скоро 200 одсто више средстава од првобитног плана,

подигнуто 10 нових кућа и извршене значајне инвестиције на реконструкцији електро мреже - рекао је Милан Урошевић, члан Савета Дирекције исред општине Осечина.

Међутим, локални парламент није усвојио извештаје о раду Народне библиотеке Осечина и Општинске организације Црвеног крста. Донет је закључак да се Црвеном крсту упути захтев да у току наредног месеца (априла) одржи изборну скупштину и отклони постојеће нелегално стање, како је наведено, а до тада обустављена је сва финансијска и друга помоћ овој организацији од стране општине.

На овој седници донете су одлуке о изради Локалног акционог плана за децу и мрежи дечјих вртића и основних школа. Садашње стање остаје на снази - неће бити укидања појединих издвојених одељења, како се наговештавало у последње време!

Дефинитивно је укинут Фонд солидарне стамбене изградње. Што се локалних и некатегорисаних путева тиче, убудуће (осим у летњем периоду) возила чија тежина прелази четири тоне по осовини неће моћи да их користе (и уништавају). За одређене делатности, пре свега угоститељетво, важи ново радно време, које је усклађено са препорукама Министарства просвете и спорта и радним временом у суседним општинама.

САСТАНАК РУКОВОДСТВА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ И ПРЕДСЕДНИКА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

НА ЗАЈЕДНИЧКОМ ЗАДАТКУ

Убеђен сам да удруженим снагама можемо да направимо позитивно чудо У нашој општини - рекао председник Милан Симић

ОПШТИНСКО руководство Осечине - Милан Симић, председник Општине, Богдан Ђурић, председник СО, Милан Урошевић, начелник Општинске управе и Весна Петровић, секретар СО (изостао је због других обавеза једино Златан Павловић, заменик председника Општине), као и инспектори Жељко Андрић, Величко Марковић и Весна Ранковић изразили су захвалност председницима месних заједница за сарадњу у прошлој години, истичући да је помоћ са терена у значајној мери допринела да резултати укупног рада и ангажовања буду оцењени као успешни.

- Да није било вашег ангажовања тешко да би смо реализовали све оно што је лане урађено на нашој територији истакао је председник Симић, и додао: - Убеђен сам да удруженим снагама у блиској будућности можемо да направимо позитивно чудо у нашој општини.

На састанку чији је најважнији циљ био да се истакне значај повезивања месних заједница са локалном

5

Председници месних заједница (фото МЛ.)

саоуправом, актуелни општински функционери информисали су председнике месних заједница о свему што су затекли након преузимања власти и детаљно их упоз нали о досадашњим активностима свих сегмената локалне самоуправе, као и о неким детаљима из планских докумената за наредни период.

-У пракси је уобичајено да се годишње одрже четири седнице Скупштине општине, а ми смо их за мање од годину и по дана већ имали 13, на чијем дневном реду се нашло преко 200 тачака. То је можда најбоља илустрација уложеног напора и темпа са циљем да што пре поправимо грешке претходника - рекао је председник локалног парламента Богдан Ђурић.

Милан Урошевић је говорио и извршеној реорганизацији и цационализацији у Општинској управи, као и постигнутим уштедама, док је комунални инспектор Величко Марковић нагласио да је без сарадње са месним заједницама тешко остварити циљеве који су првенствено у интересу самих мештана.

Живко Саватић (Белотић), Боривоје Јовановић (Осечина 2), Величко Ненадовић (Гуњаци), Зоран Антонић (Осечина 3.), Слободан Симић (Плужац), Брано Јанковић (Сирдија), Чедомир Лукић (Осечина 1), Драгутин Милошевић (С. Осечина), Ненад Станисављевић (Драгијевица), Милорад Радуловић (Комирић) и други присутни председници месних заједница изразили су наду да ће надлежне општинске и државне службе још чешће бити на терену и да ће са још више одлучности и одговорности укључивати у решавање проблеме који се појаве. -

Скуп је од свих учесника добио позитивну оцену, а предлог већег броја председника месних заједница да се ради размене мишљења и искустава, бољег међусобног информисања и неговања свих видова сарадње овакви састанци одржавају бар једном у три месеца, наишао је на општу подршку.

Ран