Policija

= 180 —

говори, па се не може ни да споразуме, а код човека је то све 1 и-камо другачије, а према томе и лакше! - “ 5 Као што није твоје тело и твој дух увек леае пола и спреман за науку и све могућне тешкоће, исто тако је и код твога“ Поаро авио пса, па имај то увек на уму при " дресури! - Тек, кад ти је пас потпуно доПо и прву младост срећно преостао, мо-

сали ! ног, | вредног И, ваљан помагача. и друга, који. ће Е тобом. "делити добро и зло, и који. ће за тебе и у ватру и у воду.

1. Употреби при неговању, дре"сури и вођењу полицијског пса увек пиштаљку једне исте врсте, која се својим гласом сасвим раз= "ликује од обичних пиштаљки, које обично деца и остали људи имају, да се тако пас привикне, да само ту пиштаљку слуша. Најбоље је, да се за ту сврху набави већ по многим полицијским одељцима заведена „двозвучна полицијска сигнал-пиштаљка, Худвонов патент“.

.8. Настој, да упутиш своје псе"то, да сматра за себе као особиту казну, ако с њим врло оштро или и никако не говориш, ако га не милујеш и не мазиш, ако га не погледаш, и уопште тако се држиш, као да се на њега љутиш:

вирдов мијово 22 зГипикоп охонешеочи изи изогитикој]

9. Однегуј своје псето тако, да буде свесно своје дужности; упућуј га ОВКОд о да не сме радити оно, што оно хоће, него