Policija

_ 26 П

за затим, ако не буду потпуно задовољни, биће коначно отпуаштени. -

Тој једногодишњој проби неће бити подвргнути кандидати "наведени на крају чл. 4. ових правила.

Чл. 13. Нико не може бити примљен више од два пута на конкурсне испите.

Да буде примљев на други испит сваки кандидат мора упу"тити Министру Унутр. Дела нову молбу, у којој ће означити датум и место да је одржао пређашњи конкурс.

Како су награђени пруски жандарми

У Пруској се жандармерији примају активни подофицири, жоји су били у војсци најмање девет година. Пре него што ступе у саму жандармеријску службу морају три месеца посећивати жандармеријску школу и бити три месеца на проби. За време "тромесечне пробе кандидат ради самостално све послове, а на основу оног знања, које је добио у жандармеријској школи. Према томе како ће се какав кандидат показати на тим пробама, одлучује се, а при тим одлукама имају учашћа и цивилне власти, хоће ли се примити у службу или не. Ако се "прими, одреди му се нарочити ПБ 7јОН у ком има самостално. да врши „своју дужност.

Они жандарми, који су у активној војној служби имали дозволу да носе портепе, имају титулу вахшмајстора. Осталим је жандармима допуштено ношење сребрног портепеа тек после десетогодишњег беспрекорног укупног службовања, а у томе се рачуна и једна година жандармеријске службе.

Особито приљежни жандарми могу после свршеног нарочитог осмонедељног курса бити произведени и за обервахшмајстора. |

Жандарм и вахтмајстор имају почетну плату 1400 марака. годишње. Иста се пење сваке три године по 120 марака, тако да после 18 година имају“ максималну плату од 2100 марака. Плата се издаје свака три месеца у напред. Дакле пруски жандарм после 18 година службе има месечно око 233 марке, близу 300 динара. Али и то није све. Тој плати следује још и. један додатак за разне потребе при служби у 192 марке го-

ПОЛИЦИЈА 5 26