Policija

= 219 —

1. Делокруг рада ПГ

Надлежност комесаријата простире се на дотичне станице и на делове пруга до суседних комесаријата.

Погранични комесаријати водиће надзор, уз то, у гранидама могућности, и над граничним прометом ван пруге левои десно дуж границе, стојећи у вези с осталим надлежним властима и органима.

ШП. Организација и подчињеност Тр а.

На челу "комесаријата стоје комесари железничке полипије или паробродске полиције, којима се по потреби додељује и по један полицијски писар као помоћник. Они се по предлогу Министра Унутрашњих Дела постављају Краљевим Указом.

Комесаријатима се према величини, важности станица и јачини промета додељује потребан број жандарма, а по могућству и полициски агенти,

Агенте поставља и одпушта начелник Одељења Јавне Безбедности Министарства Унутрашњих Дела.

На случај да су ови органи недовољни да се еавлада посао и промет, локалне власти биће дужне да по захтеву и својим органима помогну комесаријате ради извршења њихових дужности.

Чл, о,

Све особље комесаријата службено је потчињено коме-

сару, а сви скупа. непосредно Министру У нутрашњих Дела.

Чл. 10. Ради успешнијег вршења службе, комесаријати ће стајати у сталној вези са суседним комесаријатима, споразумевајући се о тачкама, где ће на средокраћама ту везу одржавати и докле ће се простирати њихов надзор. |

М. Однос према осталим властима

ЧЕ 15,

Стојећи непосредно под Министром Унутрашњих Дела и његовим надзором комесари железничких и паробродских полиција дужни су извршивати у своме делокругу и својој надлежности и све законите захтеве покрајинских власти, у колико.