Policija

још више да се ти крајеви у опште унапреде и Тавна зедужба подигне на достојну висину.

_У том циљу одлучено је:

„Да би се, на првом месту, чиновници у тим крајевима и у ранијим границама Црне Горе боље наградили за своју напорну и тежу службу, и да би се онамо могли слати најбољи · чиновници, Министарски је Савет одлучио, да им се за стицање права на пензију осам месеци службе рачуна у годину дана, односно две у три године, а у погледу додатка чиновници се деле на три групе:

1) У прву долазе они који служе у срезовима поред Албаније, као и у окрузима: Призренском, Метохијском, Косовском, Звечанском, Рашком, Пријепољском, Пљеваљском, Бело-пољском и Беранском, који ће имати 35%, додатка на све досадање принадлежности.

2) У другу категорију долазе чиновници по срезовима, чија се седишта налазе по селима, изузев оних из прве категорије, са 30%, додатка, и

3) У трећу групу спадају чиновници који служе по варошима и варошицама у тим крајевима, изузев прве категорије, са додатком од 25%, на све досадање принадлежности. (Ово решење важи од !. јула текуће године какп за чи-

новнике свију ресора, тако и за официре.

Даље је одлучено, да се приступи постепеном грађењу канцеларија и зграда за становање чиновника где тих зграда нема и где су смештајне прилике за чиновнике тешке.

Затим да се одмах приступи оправци постојећих и грађењу нових путова, како би послужили и војним и полициским потребама, а такође и промету.

Исто тако да се доврше железничке пруге које се раде (Тетово — Охрид) и Србија ранијих ГРАНИЦА о Санџака. веже са Црном Гором.

Онда, да се живље и систематичније ради на колонизацији Косова, Метохије и других тамошњих крајева добровољцима, Црногорцима и Херцеговцима, како би се појачао и ураре нотежио угрожени српски елеменат.

још су, даље, предузете мере за хармоничан рад грађанских и војних власти, за колаборацију свију власти на народном просвећивању и упућивању, на ублажавању партизанства код