Policija

= #16 ——

тинаш дужна да до ! фебруара састави списак обвезника за текућу годину и предложи таксу за замену личног рада новцем.

Настало је време, капа треба да се ово земаљски производи извуку из поља до дома привредниковог, 2 одатле до пијане. За овај посао потребно је, да су у првом реду исправни општински путеви, а нарочито они другог реда, јер су ти путови увек били у најгорем стању. Пема човека који је мало познат са приликама на селу, а који не зна како је тешко у јесење дане извући до дома привредниковог са њиве из поља сабрану летину. Ти сеоски (пољски) путеви махом су без икажве подлоге, проваљени ин у случају кише толико каљави да се њима са неописаним тешкоћама грађани служе. Грађани ваши знају врло добро вредност шута и што поменути путеви "нису добри може се рећи да је у првом реду кривица до органа општинских власти, које вису организовале посао“да се општински путеви одржавају у исправном стању. Општинским часницима, који схватају своју дужност довољно ће бити, да им се предочи шта су дужни урадити, па да имају добре општинске путеве, од којих ће њихови суграђани имати неоцењене користи. |

Да би се стање огиштинских путева довело у исправно стање ја Вам наређујем:

1). Да у смислу чљ. 4. закона о сувовемним јавним путевима одмах по свима општинама одредите, који путеви у општини да се сматрају као општински путеви првог реда и да их као такве прогласите преко Министра Грађевина на начин како прописује чл. 3. истог закона.

· 2) Пошто се зна који су путеви државни и окружни првог и другог реда, — а остали сви сматрају се кад општински — онда Вам наређујем да одмах у смислу овога расписа и закона о јавним сувоземним путевима позовете општинске власти, да ураде што су дужне у смиску чл. 16. закона о јаввим сувоземним путевима и да све општинске путеве одмах доведу у исправно стање те да би се народ њима могао служити.

Нарочито скрећем пажњу општинским властима да са том ноправком путева пожуре пре но што настану кишни дани, јер ће после бити теже тај посао свршити.

Скрените пажњу општинским властима да ћу после овог наређења издати наређење и надзорној власти, да изврши кон-