Policija

АЕ ~

тролу јесу ли општине извршиле ово наређење, па ћу оне општинске часнике који буду се одазвали овом наређењу видно истаћи и похвалити, а друге казнити. С. Ме. 4549 4, Септембра 1920. г. Београд. Министар Упутрашњих Дела, М. Драшковић.

УРЕДБА

О устројству одељења јавне бевбедности при Управи града Београда Министарски Савет у седници својој од 26. августа ове тодине, усвојио је предлог Госп. Министра Унутр. Дела, да се реорганизација београдске полиције изведе по Уредби коју је израдила комисија од гл. Др. Р. Рајса, Ж. Лазића начел. одељења јавне безбедности у Минист. Унутр. Дела, Ман. Лазаревића Управ. града Београда и оба Уредвика нашега листа Г.Г. Алимпића и Лазаревића Инспект. Мипист. Унутр. Дела.

Мотивишући потребу за реорганизацијом Господ. Минигтар је у реферату поднетом Минист. Савету поред осталога навео: „Оваква, каква је данас и по устројству још од пре 60 година Управа града Београда не може да одговари захтевима "полиције Престонице једне сада већ велике државе.

_„Сада се не може доносити тако потребан закон о преуређењу Управе града Београда, што ће се, вероватно, после конституанте учинити једним законом за реорганизацију полиције у свој Краљевини. Међу тим извесне реформе постале су неопходне, да би престоничка полиција могла изаћи на крај

: Доносећи овај распис Господина Министра Унутрашњих Дела жи напомињемо општинским часницима, и са своје стране, да је велики. народни интерес, да општински путеви буду што пре доведени у исправно стање. Нарочито је потребно што пре приступити оправљању путева које из поља воде у села, јер су ти путеви најгори, а преко је Ме да су у што исправнијем стању.

Ми ћемо са радошћу поздравитн и у нашем листу пе еленни све општинске часнике, који ураде све оно, што се од њих овим расписом тражи и која од Господина Министра Унутрашњих Дела буду похваљени.

Уредништво,