Policija

— 16 —

"треба да буду савесни и вредни. Довољан би био један шеф, три уредника (преводиоца) и три помоћника од кон“ да један буде фотограф.

д) Машеријал. Намештај и потребан материјал имао би се набавити у земљи где је седиште Биро-а. Сав тај материјал састојао би се из потребних столова и столица за персовал неколико фишева, неколико ормана са преградама за блокове неколико. дрвених кутија и БРИН жреког апарата за репродукцију фотографија.

ђ) Језик. Питање језика, које је на први поглед безначајно, ипак је од важности и са тог разлога што се томе питању придружује и један шовинистички осећај. Но овај осећај треба. да се избегне. Налазимо да би се могли при коресподенцији _ употребити ових пет језика: енглески, француски, шпањолски. талијански и немачки, и надамо се да ће свака власт наћи у својој околини човека који би јој могао саставити текст на _ једном од ових језика.

4 | - _ Вакључак

То су у главним потезима идеје за стварање међународне полицијске службе. Ове и овако изнете идеје могу де- · "легати мењати према потреби, и ако би се нашле још боље остварљивије идеје. Ово су тачке по којима би се могло дискутовати и доносити завршни закључци. Ово меже да послужи као основ за даљи развој питања о организацији.

Резиме и главне тачке које би се имале изнети пред делегате свију земаља

|. је ли неопходно потребно успостављање директних веза са полицијским органима страних држава.

2. Ако је то неопходно, онда треба ли донети нарочито неке тачке по којима би се могло из ове организације искључити _ поједине државе из нарочнтих разлога 2 у -

3. Је ли довољно да“за везу са овом организацијом буде само по једно лице из сваке земље 2

4. Слажете ли се са предлогом да сваки такав изабрани представник има тражити податке, који се односе само и искључиво на злочине и преступе, и да не могу служити политици и шпијунажиг Ако се слажете, онда да ли та обавеза за све