Policija

Јов <=

_ дела од стране општинских судова (2 див). Такса. предвиђена у ТБр. 82 наплаћује се за извиђање и пресуђење иступних дела "од стране државних власти,

с М. Суду ошттине — Ст. Нагоричане: У прошлом броју Полиције (Поуке и обовеша. ња, 1) објашњено је, ла се 5: из ТБр. 3 и 4 наплаћују у таксеним маркама (20 дин), које се лепе на оригинална уверења.

"Ова такса у таксеним маркама —- за државу — наплаћује се поред таксе у готовом нозцу — за општинску касу. (ТБр. 336). Се Бр. 227.

(Овај одговор важи и за Милисава Н. В:совића, писара _ среза деспотовачког.

М.

Милавоју А. Јовановићу, среском званичнику — Крупањ:

У тач. 59 и 60 чл. 42 новог Таксеног Правилника (Сл. · Нов. Бр. 263/1923 г.) не прави се никаква разлика, у погледу поступања при наплати такса приликом потврда уговора о куповини и продаји, између првостепених судова и осталих "надлештава надлежних за ово потвђивање, већ са за све У "опште (са изузетком фанансијски« управа) наређује, да уго- вораче претходно упућују финансиским надлештвима надлежним за продају таксених вредности, ради наплате пропи:не - таксе У оштампаним обрасцима речи „првостепени суд“ наве дене су само примера ради. -

| М1

а Блатојгвићу, писару општине гружанске :

„Ив ђањеин пресуђење иступних дела из Ш части казн. зак. врши се по полицијској уредба.

_ Да би се неко могао осудити за ове кривице, потребно. је по 8 34 ове уредбе, „да се он уб:ди 0 свом недозвољеном ___шли злом делу“, односно да његова кривица буде доказана ___једвим од доказа, који се помињу у овом законском пропису. _Ово, разуме се, важи и за дела из 585 349 и 350 казн. зак.

"2 У Полицији за прошлу годину, Бр. 3724, дато је не-

колико објашњења о нулуку, у којима се налави и РУтовор на упућено питање.