Policija

— по —

Ово важи и за Марина Тодоровића, деловођу општине одаровачке (срез царибродски), који треба још да зна, да је вредност заузетог земљишта без утицаја на надлежност власти за суђење кривица из 5 ЗТба казн, зак, и да општинске деловође имају само саветодавну улоту у суђењу општинских судова (чл. 838 и #15, зак, в општ.). Ово, разуме се, не искључује њихову дужност, да се при потписивању незаконитих пресуда ограде од ових.

И суд општине мачкатичке наћиће у овом објашњењу одговор на питање, који је тражио актом Бр. 215.

УП

Р. Д. општинском деловођи: За решење питања о називу општине надлежан је општински збор. (чл. 33 т. 6. зак. 0 општ.).

ТХ.

Урошу Трифуновићу, пусару општине врановске :

Општински одборници не могу бити сродници по крви до четвртог, а по тазбини и духовном сродству до другог степена закључно, Ако овакво сродство постоји између олдборника, онда треба разрешити од дужности млађег по годинама старости, а ако је сродство између председника и кметова с једне, и одборника с друге стране, онда се рагрешавају одборници (чл. 71 и 89 зак. о општинама).

Пошто се ни у овим ви у осталим прописима закона о општинама. ништа не говори о сродству између општинских часника и службеника, то ово сродство није сметња ва њихов заједнички рад у општини, 1. | општински службеници (де„ловође, писари и т. д.) могу бити у општинској служби и гко су у сродству са општинским часницима.

Х.

Суду општине костолачке:

Чланом 15 правила о вршењу закона 0 општинској мерини, од 6 марта 1896 г. ПБр. 1415 (са изменама и допунама од 3 децембра 1897 г. ПБр. 8959) од плаћања мерине ослобођени су: мрки и камени угаљ, лигнит и све руде у не“ прерађеном стању. Према овоме, суд не може _наплаћавати. мерину на мрки угаљ који продаје управа тамошњег рудника

„Полиција“ %