Policija

0

и поред извршне одборске одлуке о тој наплата, То што је надзорна власт погрешно одобрила ову одлуку, без утицаја је на суштину ствари, и не може легализовати једну незакониту радњу општинске власти.

Св, Бр. 164.

ХЛ

Милану Р. Раденковићу, деловођи општине вар. Крушева:

1. У прошлом броју Полиције објашњено је (Поуке и обавештења, П) у којим се случајевима мора наплатити такса за државу, поред таксе за општинску касу.

2. Акцис се не може наплаћивати од лица, која бесправно крчме алкохолна пића, јер би се на тај начин унеколико ле: гализовала њихова незаконита радња, већ се ова лица имају. по дужности, достављати надлежним властима у циљу кажњавања. 3. Тач. 8 чл. 99 најновијег Таксеног Правилника објашњено је:

„Када државне власти, јавне установе или самоуправна тела врше продаје или издавање под закуп својих ствари или објеката наплатиће се само такса из тач. 3 ТБр. 81.“ | По тач. 6. овог правилника, ова такса наплаћује се од купца

односно закупца одмах по извршности продаје или закуна, и лепи се на протоколу лицитације.

4. У прошлом броју објашњено је како стоји ствар са додацима на скупоћу општинских службеника.

5. По чл. 143. закона о монополу дувана може се конфисковати само она стока, помоћу које је кријумчарење извршено — која је „била неопходно потребна за извршење кријумчарења“ — али не кв стока која са овим није имала ни_ какве везе, као што је у представљеном случају, где су конфискована кола са 4 вола и туђим, трговачким товаром, само што је код рабаџије нађено 200 грама кријумчареног дувана.

ХН.

Суд општине бегнишке актом Бр. 276 пита:

1. Имају ли право да буду уведена у стални бирачки списак она лица, која су навршила 2! годину живота, али која нису одслужила рок у војсци услед привремене или сталне неспособности 2