Policija

= ЈАР

2. Издавачка књижара „Време“:

Српске народне песме — стотина најстеријих јуначких народних песама (Легенде, Неманићи, Бој на Косову, Марко_ Краљевић, Црнојевићи, Бранковићи, Јакшићи). Ова књига, штампана на финој сатираној хартији велике осмине, са корицама које су украшене старинским шарама из Миросављева Јеванђеља и других рукописа, има преко 500 страна, и стаје 40 динара. Књижарима уобичајени ргбат; за наручбине преко 300 динара плаћена поштарина, ;

3. Издазачка књижара „Напргбак“:

Живат и смрт, од Пг. Августа Форсла, превео са немачког Стева М. Маринковић; пена 5 дин.

Код ујка доктора на селу, књига за родитеље, од Д-ра Макса Окер-Блома, доцента школске хигијене на универзитету у Хелзингфорсу, превела /улка Јанићка, учитељица; с предговером прсфесора Др М Јогановића-Батута; цена (2) ден.

Како да се сачувамо од венеричних болести, превео с фанцуског и допунио Стеван 7. Васојевић, асистент медицинског факултета, са 28 слика; стр. 79; цена (2) дин.

4. Сопствена издања:

Деоба Јакшића, драмска слика с певањем, написао Аздга Гавриловић; 16. стр. Може се добити у књижари Геце Конз.

5) Часописи:

Криминална библиотека, литерарно забавни часопис, уредник Мих. М. Ђокић, комесар савске полиције у Београду; година ], Бр. |,; излази двапут месечно у свескама и са илу- , страцијама ; цена: за годину 120; за 6 месеци 60; за три ме, | сеца 30; од свеске 5 динара. Претплату треба слати уреднику г. Ђокићу, Карађорђева, 8. Ко се претплати на целу годину, добија концем године тврде корице за повез примљевих свезага,

Општивски гласник, месечни часопис за самоупргвне општине у Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца, власник и уредник Радиша К. Анђелксвић; Бр. 1 (св. за јануар). О шетински Гласник излави у Београзу, једанпут месечно, ну свезкама од по 3 табака, а цена му је: за годину 70 а за пола године 40 динара. Претплату слати на адресу „администранији Општинекогт Гласника“, Кнеза Милетина, 2.