Policija

= 315 —

На самом изводу свештеник мора ставити, да се исте издаје без таксе по чл. 128, закона о чиновницима, с тим, да. се за други циљ не може употребити.

Награда свештенику за издавање ових извода припада према чл. 8. тачка 18. закона о уређењу свештеничког стања од 31-Х1-1882. године, и њу је дужан државни службеник: платити, пошто је саставни део плате свештенику (1 дин“)

Доставља Вам се предња одлука ради знања и даљег управљања, |

О тачном примењивању закона о таксама. (од !2-1.-1924 г. УБр. 6319).

Министарство Финансија актом својим Бр. 7434 од 23. фебруара текуће године, доставило је овом Министарству следеће:

„Према прописима члана 44. закона о таксама, који је од 15, новембра 1923. године, проширен на целу Краљевину, све државне и самоуправне власти и њихови чиновници И службеници дужни су по свима предметима, по којима раде, да пазе на правилно вршење закона о таксама и прегледају да ли је довољно такса наплаћена. За сваку неуредност или неправилност дужни су поступити по закону о таксама, ако су надлежни, у противном известити прву финансиску власт. или ону, која је надлежна.

Како је примећено да после ступања у живот нових. прописа о таксама од 25. октобра прошле године, многи чиновници не поступају по горњим прописама, то је Генералној Дирекцији Посредних Пореза част замолити Министарство, да саопшти свима чиновницима у подручним надлештвима, да се у будуће неће нико извињавати за учињене грешке и немарљивост у погледу извршења закона о таксама, но ће се, сходно пропису члана 26, закона о државној трошарини, таксама и пристојбама, најстроже поступити са одговорним, чиновницима и казнити по чл. 55. и 56. закона о таксама“.

Предње Вам Министарство доставља, да изволите са овић. упознати све подручне полициске Власти ради знања и даљег“ строгог поступка.

») За изводе потребне за регулисање певзије' удова и деце умрлих: чиновника не плаћа се ни ова награда (чл. 5 зак. о ур. св, стања Ур...