Policija

-—— 318 —

Да би се могла оценити благовременост пријема извесног акта (било за повраћај или жалбе) мора се у сваком наддештву писменом наредбом одредити један ЧИНОВНИК, чија ће дужност бити да на свима овим актима својеручно ставља означења, у смислу тачке 5. овога члана, на који је начин предат односно примењен дотични акт; кога дана (словима), са колико таксе и јесу ли марке исправне па то све и потпи"сати. Шефови који не одреде чиновника за овај посао и чиновници, који овај посао немарљиво врше казниће се по члану :56. закона о таксама.

Како овој Дирекцији стижу са целе територије од многих надлештава молбе за повраћај таксе и жалбе на пресуде или

_ Решења, која се упућују преко њих као надлежних првосте-

пених власти, а на њима приликом пријема. није стављена презентација одређеног чиновника у смислу наведенога закон«ког прописа, то је због тога Дирекција у немогућности да цени благовременост представке (молбе ва повраћај и жалбе), нити се зна ко је за невршење тога законскога прописа одтоворан — да ли шеф надлештва који је одредио чиновника за пријем акта или одређени чиновник који не врши своју дужност.

Са изложенога Генерална Дирекција Посредних Пореза овим наређује:

Поменути пропис обвезан је за све државне и самоуправне власти, те се свима тим властима скреће пажња да у смислу овога прописа одмах поступе, јер ће се од 1. априла текуће године, у смислу члана 26. закона о државној трошарини, таксама и пристојбама сваки противан поступак казнити по пропису тач. 8. члана 56. закона о таксама,“

Доставља се предње, 8 препоруком, да се све подручне власти управљају по горњем наређењу.

С