Policija

— 468 —

знавања за пензију неуказних година службе у начелу, уз извесно ограничење, одступљено од одредаба ранијег чиновничког закона очигледно у намери, да би се постигло изједначење са државним службеницима ван Србије и Црне Горе, којима се неуказне године службе, по ондашњим законима, аризнају као и с обзиром на пројектовани нови чинов. закон са аналогном одредбом.

Како државни службеник, који је удовољио услову, постављеном у реченом законском пропису, тиме што је добио указно звање, не може никако бити у горем положају, него ли би био, да није добио указ, то је нападнутим решењем. правилно и по закону поступљено.

8) Самим шим. што Министар својим примедбама штити једно решење Великог Жупана и упућује та да изда друго, није створен услов за заснивање админ. спора.

М. В., земљоделац поднео је тужбу Држав. Савету противу решења Министра Унутрашњих Дела, којим је Министар по извесном питању поништио решење Великог Жупана, као другостепене власти, и Жупана упутио, да сагласно учињеним примедбама изда друго решење. » ;

Државни Савет нашао је, да у овом случају не постоји административни спор у смислу чл. 15 Зак. о Држ. Савету и Управ. Судовима. ~

Самим тим, што Министар својим примедбама штити једно решење Великог Жупана и упућује га да изда друго, није створен услов за заснивање административног спора, чаиме није тим још увек повређено какво јавно право или какав непосредни лични интерес тужиоца, заснован на закону. | Тужилац је имао сачекати, да надлежне управне власти поступе по примедбама Министровим и донесу решења, и тек против тих решења могао је изјавити жалбу надлежним управним властима у смислу чл. 18 Зак. о Држав. Савгту и Управ. Судовима.

Са изложеног Држав. Савет одбацио је тужбу.

д Чл. 41. 18. Закона о Државном Савету и Управни Суд.

В. Т. земљоделац ик К. поднео је тужбу противу решења Министра Унутрашних Дела, којим је по извесном питању