Policija

— 469 —

осважено решење Великог Жупана В-Области, донесено по жалби тужиоца на решење начелника среза К.

Државни Савет, даје решење Министарства противно закону са следећих разлога:

По чл. 18. Закона о Државном Савету и Управ. Судовима појединац коме је актом управне власти повређено какво право или законски интерес, може поднети жалбу само на једну вишу власт, а против те више власти само тужбу управном суду.

У смислу тог законског прописа тужилац је имао против решења Великога Жупана В- Области, донесено по његовој жалби на решење начелника среза К, да поднесе тужбу над"лежном управном суду.

Али с друге стране, Министар Унутрашних Дела није могао тако неправилно поднесену жалбу размотрити и по њој одлучивати, већ је својим решењем жалиоца имао одбити и жалбу му одбацити као ненадлежној власти поднесену. Према томе члану !8, Министар није надлежан, да разматра ова решења нижих власти, које су била већ донесена у П. степену адм. јерархије. | |

Са изнешеног поништио је Министарско решење

БЕЛЕЦКЕ

паши

12.050 чланова и

— На другом, полицијском есперантистичком _ међународном конгресу, који ће се држати у Бечу од 28. до 31. авгу„ста ове године заступаће есператинсте из наше земље полицијски капетан из Земуна г. Жоча.

— Овогодишњи конгрес фран"цуских полицајаца биојеу Ту"лону у првој половини јуна ме"сеца. Полицијско удружење у хрранцуској имало је у првом

тромесечју 154610 франака. Од тога новца исплатило је полицијским сирочићима и удовицама 16.802 франака.

— Један од шефова полиције у Данској г. Лацриц Христензен, славио је пре 2 месеца педесетогодишњицу своје непрекидне полицијске службе. Старом ветерану су указали велику пажњу и публика и његове колеге по струци.