Policija

— 688 —

истог, односно њихови законски наследници, постали пуно= правни сопственици додељеног им земљишта ако су 0в0 непрекидно уживали — имали у државини — пуних 15 година (чл. 6. закона о насељавању, од 3 јануара 1880. год.). Одговор на службени акт од 10. прошлог месеца.

Х

Суду општине вар. Крушева:

По ТБр. 397. зак. о таксама, општине, вароши и варошица (последње по специјалном одобрењу Мин. Финансија) могу наплаћивати опобрене им таксе само за зааремање њиховог земљишта за продају стоке и т. д, али не и у случају кад је продаја ових објеката извршна ван њиховог земљишта, односно за сам факт продаје, /гр је њихово право на наплату ових такса у неваздзојној вези са искоришћавањем њиховог земљишта.

Одговор на службени акт од 17. августа ове год.

Х1

Суду општине чибутковачке:

Кад је нова управа пропустила да приликом пријема дужности тражи од старе управе ковчане књиге и документа, Ида о њиховом непријему извести одмах надворну власт, онда јој по мишљењу уредништва сада не остаје ништа друго до да се преко ове власти обрати Главној Контроли, са молбом, да испошље свога комесара, који је најмеродавнији за констатовање рачунског стања у општини и евентуалних злоупотреба, и да да упуства за даљи рад

__Док се буџет за 1921, год, редовним путем не одобри, могу се чинити издаци по буџету за 1922, год, и то само месечно по дванаести део оних кредита, који су овим буџетом били одобрени (чл, 6. зак. 0 окружним, среским и општинским буџгтима).

Хи -

Матру П. Савовићу, благајнику општине ариљске:

Самом таксом из ТБр. 82, таксе. тарифе, коју тужилац лепи на тужбу, плаћена је и такса за пресуду односно за решење, и не може се још једном наплаћивати, сем случаја да тужилац покреће исту ствар накнадним, нетаксираним тужбама, пожурницама и т, сл,