Policija

1

Такса из Т.Бр. 100 плаћа се за употребу аутомобила · годишња и лице које је платило ту таксу, има право на држање аутомобила целе те године за коју је таксу платило, те је према томе ирелевантно, да ли ће оно у току године држати тај аутомобил или га заменити другим.

(Одлука Држ. Савета од 23. августа 1924. г. Бр. 19154).

Државне таксе код самоуправних власти.

- Представке упућене самоуправним властима, изузев општинских власти, подлеже плаћању таксе из ТБр. !. таксене тарифе, према јасном пропису тач. 3. чл. !. зак. о таксама.

(06). Ген. Дирекције П, По од 11-Х-1923. године Бр. 34042). . - –

Таксе за пријаву за сечу горе

Пријаве ситних дрвара за сечу горе за сгрев не под- | леже такси из ГБр. 280. већ такси из ТБр. !. таксене тарифе, али по овим пријавама не може се ни у једном случају издати више од 10 км" горивног дрвета, у противном за ове пријаве треба наплатити таксу из ТБр. 280; гаксене тарифе.

(061. Генералне Дирекције П. Пореза од 19-–Х1-1924, г. Бр. 57049

Опомена за плаћање таксе из ТбБр. 62. таксене · тарифе.

Како су таксе из Т Бр. 62 таксене тарифе једна потпуно нова ствар, то су разрез и наплата ове таксе због и сувише кратког времена за ове велике послове били отежани и нису се могли извршити на време. Због тога је Министар Финансија био принуђен роксве за разрез продужавати, да би се посао могао свршити, услед чега су и рокови за полагање ове таксе аутоматски, силом околности, морали бити продужавани. - -

Услед продужења прописаних рокова за разрез ове таксе и услед померања рокова за плаћање ове таксе обвезници су се управо збунили и нису били на чисто о року, до кога морају платити разрезану им таксу из Т.Бр. 62 таксене тарифе.