Policija

Удружење мафијанаца састављено је из сумњивих индивидуа тако званог „Аззостагопе аг тацаног“ (Удружење злочинаца). Циљ је мафије садржан у трима тачкама: 1. Безусловна одбрана правна или безправна њених чланова против свих и свакога. 2. Безусловна одбрана и чување мафијанаца против власти. 3. Пружање и омогућавање правне или безправне помоћи у интересима мафијанаца.

Ако је који „Мафиосо“ то јест мафијанас учинио нешто противзаконо или злочин, и ако му нема другога спаса, онда му организација Мафија омогућава свим начинима бегство и љаје обилна новчана срества за живот у иностранству, с тим да оп надаље мора да остане под дисциплином организације и њеним активним чланом. И приватна и лична а често и крвна лична освета игра у програму Мафије важну улогу. Њела организација са свима члановима без изузетка омогуБује и извршује такову освету. Сем тога Мафија настоји да упливаше на ток јавних и државних послова, било деликатним, било терористичким средствима. Своју тајанствену моћ умеју на највештији начин да употребе застрашавањем, представљањем опасности јавним чиновницима и т. д. Разуме се да они овакав свој поступак умеју да оправдају неким „вишим циљевима“. Дешавало се више пута трговцима, који би ускратили наметнуте разрезе тиме што би се преместили с радњом у живље центре града, да би избегли контролу Мафије, да су у вечер живи омркли, а мртви осванули. Ударац бодежа био. је одговор на њихов поступак. А кад би се који од рањених такових трговаца брижним неговањем случајно спасао смрти, ен би одбијао пред влашћу да наведе икога за атентатора на свој живот, кога је у осталом он добро познавао. У будуће његов редовно раздрезани му прилог Мафији није никада био ускраћен. Страх пред Мафијом много.је јачи од поверења у власти.

Морамо приметити да Сицилијанци не позивају никада у помоћ јавне власти. Они све ствари међу собом желе међусобно сами решити, а ту је и разлог тамошњих прилика.

Што се тиче унутрашње организације Мафије, она је веома насилна и потпуно драконска. Издајство кажњава се“ увек смрћу, Страх од ове казне силом веже чланове у неразввојно коло. МИ непослушност повлачи тешке казне. Животна.