Policija

509 =

кривицу, за коју га је оптужени казнио, није саслушан, јер писменог доказа о саслушању тужиочеву не може ни бити, пошто се саслушање и изрицање осуде у овом случају врши усмено и оптужени је као кмет, према чл. 11. зак. о општинама, био дужан да о тој осуди само извести општински суд“.

Пошто усмено извићање и пресуђење није скопчано с трошковима, јер се обично врши на лицу места и увек по кратком поступку, то нема потребе да се ови трошкови досуђују, али се увек мора досудити такса, у смислу ТБр. 371 такс. тарифе, а према објашњењу Пореске Управе ПБр. 18413, од 16 јуна 1911 год.

2. За извиђење и пресуђење спорова од стране сеоских кметова (5 6. грађан. суд. пост. и чл. 15. уредбе о убрзању рада) важи исти поступак као и за извиђање спорова код. општинских судова. једино је разлика у саставу суда и надлежности. Св. Бр. 902.

ХИ

Суду општине салашке:

Одузимање земљишта приватних лица у циљу регулисања улица може се вршити само уз накнаду и на начин како то прописује закон о заузимању приватних покрешних добара за опште народну пошребу, поред накнаде за иста. За детаљније обавештење по овој ствари обратити. се надлежној грађевинској секцији.

ХШ

Милану П. Марјановићу, поглавару среза прибојског.

По 8 396. казн. зак. прекидања застарелости пресуде може бити само у једном случају: кад кривац побегне из руку власти пошто је пресуда већ постала извршна.

· Стављање осуђеног под кривичну истрагу и у притвор _ не може, према овоме, прекинути застарелост извршне пресуде по иступној кривици, и она ће с тога застарити ако дотично лице остане у притвору више од три месеца, рачунајући од дана кад је пресуда постала извршна.

У овом случају нема никакве одговорности до органа власти, јер постоји материјална немогућност да се пресуда