Policija

— 446 —

6) доктриналну, која би обухватила све француске преводе оригиналних дела нарочито оних, који су публикована у иностранству а односе се на кривично право и у опште на криминалогију.

Ми се надамо да ће ово корисно удружење наићи на велико интересовање код наших колега полицијаца и да неће пропустити прилику а да се не упишу за његове редовне чланове, у толико пре, што су и својим позивом упућени да се интересују о свима криминалним, доктринама, које су база за њихов свакидашњи иследнички рад.

Ради уписа у чланство могу се директно обратити уреднику г. Лазаревићу, Начелнику Министарства Унутрашњих Дела.

МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ЗА ВАТРОГАСНУ СЛУЖБУ И СЛУЖБУ СПАСАВАЊА У САЛЦБУРГУ.

Од 10.—16. јула ове године приредиће се међународна изложа ватрогасна и служба за спасавање у Салцбургу (Аустрија) поводом празновања 60-то годишњице постанка добровољне ватрогасне чете у Салцбургу.

На изложби ће бити изложени сви они предмети и оруђа која се употребљавају у опште у ватрогасној служби као што су апарати за воду, степенице, пумпе сваке врсте, разне аутомобилизиране справе, спрема код ватрогасаца, апарати за спасавање, апарати за локализирање ватре, за одбрану од ватре, разни узроци пожара и т. Д.

На пољу спасавања и санитетске службе, биће изложене, како се ова служба развијала, како је негда вршена а како је сада усавршена; справе разне врсте, разни завоји, помоћна «срества, инструменти, организација службе спасавања, служба спасавања на алпима, спречавање несрећних случајева и т.Д.

На пољу сузбијања опасности од поплава. воде: тако, разне врсте чамаца, и других справа, мере за одбрану, техничка престављања поплава од водеи т.д.

Радио у служби пожарне службе и службе за спасавање.