Policija

— 451 —

На ово му се издаје један реверс.

Уз молбу има да дода 4 своје фотографије, сликане с тица под капом, а поред овога да дода и ова обавештења, да би се Израдила два картона са овим подацима:

Име и презиме, порекло (са датумом и место рођења) "професија, народност; ситуација фамилије; фамилиарно име, старост и народност супруга, имена и старост деце испод 15 година и последњи домицил у иностранству.

Поред овога мора све ове изјаве да потврди и писменим теправама, а у случају да жели, да се дефинитивно настани у Француској, да још нађе два француска грађанина, који ће да гарантују за његову личност.

Једна од ових двају картона задржава се у префектури, . жоја му карту идентичности издаје; а други се шаље цен-тралном биро-у за карте идентичности за странце у Мини«тарству Унутрашњих Дела.

Чл. 2 На карти идентичности пише увек оно исто што тише и на картону напред поменутог члана. Њу увек издаје „префектура.

На фотографији, која се лепи на карти идентичности, мора да се удари на два супротна ћошка печат полиције са испупченим словима.

Чл. 3. У случају промене домицила, странац мора увек да визира карту идентичности у општини или комесаријату толиције новог домицила.

За ове визе додаје се овој карти увек једно писмо.

Свака извршена виза бележи се у специјалан регистар "те општине или полицијског комесаријата, који одмах ову тромену домицила доставља Префектури департемана а овај пак даље централном биро-у за идентичност странаца у Мизнистарству Унутрашњих Дела.

Чл. 4. Карта идентичности важи као и дозвола за боборавак. Она може бити одузета од сопственика, ако овај пренебрегне поштовање постојећих уредаба, или буде у неможућности да да даље потребне гарантије,

У случају да буде одбивен од тражења ове карте или да му буде одузета, странац мора да се у року од 8 дана удаљи са територије француске.

45