Policija

06. —

НОВА ПОЛИЦИЈСКА СТРАТЕГИЈА МОРА ИЋИ У КОРАК СА ОРГАНИЗОВАНИМ ЗЛОЧИНОМ од ДАНГ БИНГА

Цивилизација је напредовала за време последњих 40 година. Тако исто и злочив.,

Саобраћај, пренос и остали општи помоћници друштвенога напретка појавили су се од сваке руке. Телеграф најпре, затим телефон дали су одлучну промену у систему саобраћаја. У најскорије време појавио им се у помоћ и радио у обилно распрострањеној примени. Слично је и са преносом. Жељезнице покрајинске увеличали су њихову мрежу пипака, да је поготову сваки кутак и крајичак наше земље приступачан. Њима још и аутомобили дају накнадну знатну улогу. Пренос је елеменат са свим измењен од ранијих година.

Као резултат свих тих нових појава и чињеница, узима се од криминалиста, који своје закључке базирају на научном изучавању ствари, да је и злочин напредовао скоком и скоковима. Јер као год што се друштво у коме злочинац данас живи претрпело необичне промене од пре 40 година на овамо исто је тако и злочинац различан човек од злочинца у назад четири деценија.

Одговор је прост. Он располаже са свима побољшањима које је цивилизација направила, Он има чак приступ на удаљене тачке дуж преносних и саобраћајних линија. А васпитање је изопачено код многих од њих који су га користили претворивши се у. непријатеље државе и друштва, тих истих који су их обдарили образовањем.

Слика злочинца од пре више деценија била би следећа: Особа ради најчешће сама под окриљем мрака са силом, која игра моћан удео у његовим незаконитим поступцима као што су: један прескакач плотова, пилићар, друмски отимач, разбојник или ноћни крадљивац, а по неки пут варалица по сеоским општинама.

једино ранији убица има сличности са данашњим, јер је убиство насилни злочин, који обично произлази из срца и осећаја индивидуе, а ти узроци нису ничим измењени.