Policija

— 457 —

и варошима почела удруживати; Оделења за индентификацију злочинаца се све више приближавају једно другоме и њихове методе за рад и заједничку колаборацију постају све једнообразније и усавршеније.

Једном ухваћени злочинац у Вашингтону на пример, и ако би његов случај тако био незнатан, изложен би био пажљивом индентифицирању, и његови отисци прстију би се најбржим путем послали у 20-тину других вароши. Ова организована кооперација почела је већ да сузбија плиму злочина, |

Далеко у назад у 1893 години група од 51 полицијског шефа под водством В. С. Севера, шефа полиције из Онаки одлучили су седа се групишу у удружење удружених шефова народне полиције како би доскочили и са успехом сузбијали кооперативни злочин,

Идуће године друштво је одржало другу заједничку кон"ференцију у Вашингтону. Тада се оно претворило у Народно удружење шефова полиције Сједињених Држава и Канаде. Од тог доба на даље организација се почела да снажи, као што је и злочиначки синдикат такође напредовао. Најзад се 'оно створило у међународно удружење.

(Наставиће се.)

ПОУКЕ И ОБАВЕШТЕЊА

| Суду општине трговишке : (срез заглавски): Питање о коме је реч регулисано је чл. 28. привременог

закона 0 ликвидацији мораторног стања, од 24. априла 1920. тод., који гласи:

„Плаћање по обвезама издатим у земљи или ван ње, а које гласе-на злато или на златну валуту и датирају од пре 12. јула 1914. год. извршиће се у динарима по следећем курсу београдске берзе израчунатом за време од 12. априла до 12. јула 1914. год.

Ово важи и за све оне обавезе, које су преновљене у току мораторног стања а имају свој основ у правном послу из времена пре 12. јула 1914. године“.