Policija

о оа

Услови пријема.

Кандидати за место чувара мира морају стриктно да испуњавају следеће услове:

1. Не могу бити млађи од 21 год. ни старји од 30 година, (може кандидат бити стар највише до 35 година само у случају ако је био у рату од 1914—1918.).

2. Кандидат мора да је одслужио свој војни рок без ослобођења, привремене неспособности, ни класирања у помоћвим службама.

3. Треба да буде јаке конструкције, која му дозвољава да може вршити активну службу и дању и ноћу. .

4. Мора да има раст минимум од ! метра и 70 см. (без ципела),

5. Не сме да буде кажњаван, чак ни иступно. :

6. Кандидат мора да има уверење о добром владању за време док је био у војсци. (Могу бити одбачени они кандидати који су били кажњени у војсци више од 15 дана затвора за последње две године проведене под заставом или који су ражаловани).

Кандидати се прегледају у префектури од стране лекара и полажу један „испит способности“, који дозвољава да се констатује да ли кандидат има довољно образовања да би могао редиговати један службени рапорт.

Води се рачуна о знању страних језика.

Првенство имају стари п.-официри и кандидати одликовани Војничком Медаљом и Ратним Крстом.

(Године војничке службе су урачунате у ликвидацији пензије која је стечена после 25 године службе). |

Чувари мира имају да издрже приправничку службу од 2 године најмање пре него што добију чин (изузимају се вој ници реангажирани који су према Закону од 21. марта 1905. наименовани за титуларне одмах по њиховом уласку у службу).

После 20 година административне службе (од којих 5 година последњих без кажњавања) агенти могу добити Медаљу Општинске и Сеоске Полиције, којој је придодата годишња помоћ од 100 франака.

Ова помоћ привремена претвара се у сталну од 200 франака за све оне који имају медаљу а напунили су 25 година службе, у којој су урачунате и војничке године. Дакле