Policija

= 294 -—

пензија за ове, који испуњавају напред речене погодбе, увећава се са 200 франака.

Једна награда годишња од 100 франака додаје се предњој награди када је Медаља Части од злата.

Професионално образовање.

Чувари мира, по њиховом уласку у Администрацију, упућују се у једну специјалну компанију. Они осигуравају своју службу под надзором извесних претпостављених, који су специјално одређени га њихову обуку.

Ови млади агенти следују у исто време часове „Прак-

тичне Школе“, часови који им се дају под контролом чиновника општинске полиције, од стране једног инструктора главног инспектора и неколико других чиновника. “ "Настава се односи на организацију „Префектуре Полиције“ и њених разних служби, као и на сва корисна познавања потребна за вршења њихових функција. Ова настава је коплетирана практичним инструкцијама које упућују агенте како треба интервенисати у разним уличним ннцидентима.

Кинематографске пројекције филмова за образозање дају се у школи и ови су филмови коментарисани од стране про· фесора. Филмови су израђени специјално за наставу.

Најзад у Практичној Школи даје се и једна серија виших предавања, која су резервисана за кандидате чинова бригадира и бригадира- шефова.

Кор чувара мира је подељен у 20 компанија арондисмана, којима треба још додати: Саобраћајну Компанију, Компанију Централних Халова, Речну А МАНА Сталну Службу и Ауто Секцију.

1. Компаније Арондисмана.

Компаније Арондисмана подељене су у 4 бригаде; три прве су одређене словима А. В. С. четврта „Покретна Бригада“ подељена је у две секције.

Једна од ових секција осигурава службу од 8.30 часова до 1215 и од 19.15 до поноћи,

Друга секција од 13 часова и 15 до 19,15. |

"Специјалне службе и изненадне су осигураване на један општи начин од стране покретних бригада којима се додају по потреби, и ефективе других бригада.