Policija

— 236 —

Ефектива варира за сваки арондисман између 24 и 44, више 3 бригадира.

Они се старају о саобраћајној полицији, контролишу примену правила која се односе на аутомобиле, прате Председника Републике и стране суверене који посећују Париз, иду на лице места пожара, итд.

Они сачињавају неку врсту кавалерије општинске полиције и чине велике услуге у свима. ПРИ Ц кана где је потребна једна брза акција, ;

Администрација даје бригадирима и чуварима једну месечну помоћ од 30 франака, која им служи за куповину, оправку и одржавање њихових машина. једино администрација плаћа оштету у случају да се инцидент десио за време службе.

Републиканска Гарда циклиста.

Агенти дциклисти општинске полиције су појачани са Републиканском Гарлом циклиста. Ова новина учињена је месеца јануара 1907. |

један кор од 200 циклиста био је организован у Републиканској Гарди по моделу циклиста општинске полиције.

Овај кор био је подељен на три бригаде од по 66 људи који врше службу тако, да сваке ноћи 50 чувара циклиста раздељених на више арондисмана иду са чуварима мира и кооперирају на чувању престонице, док других 16 држе се дању и ноћу у перманенцији у једној касарни готови да пођу у помоћ тачкама где њихове присуство буде требало.

2. Саобраћајна компанија.

Саобраћајна компанија има за дужност специално саобраћајну полицију. Она осигурава службе на тачкама Париза где је циркул ција најживља.

Чувари из саобраћајне компаније узимају активног учешћа у свима уличним службама где је њихово присуство потребно. Они специјално осигуравају ред по позоришним етаблисма"нима, хиподромима, итд. ~

Секције саобраћајне компаније имају комесара специјалне полиције. Оне зависе од комесара одељења који је одређен, под врховним надзором директора општинске полиције, за све оно што интересује саобраћај у Паризу.