Policija

Рао

Компанија подразумева такође и једну секцију на коњима која осигурава саобраћајну КОХ на најважнијим раскрсницама. Ефективи:

6 Главних инспектора, 8 Бригадира шефова, 80 Бригадира, и 950 Чувара мира. 3. Речна Компанија.

Речна Компанија има за дужност да осигура добар ред, бегбедност, чување својине, спасавање лица, то јест општу полицију на Сени, каналима, пристаништиема у ресору Префектуре полиције.

Она је састављена од 27 људи овако распоређених:

3 Бригадира, од којих један шеф службе.

24 Чувара мира.

Чувари мира су регрутовани по могућству међу онима који имају професионалне способности као: морнари, пилоти, механичари, лађарски раденици, гњурци, мајстори у пливању, Итд,..

Компанија располаже у једном пловећем доку инсталираном на Сени, великим специјалним материјалом за спасавање и помоћ: 2 моторна чамца, један нара за гњурца, који сачињавају: буктиње и кука, итд.

Једна служба перманентна функционира у пловећем доку и чамци су увек готови да се лансирају у помоћ, један од ових чамаца је снабдевен једном пумпом за исцрпљивање воде.

4. Компанија Халова. (Пијаца.)

Компанија Халова је одређена за полицију у париским централним халовима и стављена је под дирекцију једног специјалног комесара халова, Она је састављена из:

1 Инспектора главног, 1 Бригадира-шефа,

10 Бригадира,

79 Чувара мира. ;

Она се стара да одржи ред м да се примењују одредбе које се односе на снабдевање престонице, пристизање намирница, предају, стацисонирање транспортних кола, итд.