Policija

— 244 —

| М

Трајану Д. Спасићу, деловођа опинпине прешевске:

По чл. 282 финанс. закона за 1922—23 год. време проведено у рату рачуна се у године за пензију двоструко „Свима свршеним студентима, ђацима и осталим ратницима Србије и Црне Горе и добровољцима и чиновницима из нових обла-. сти, који нису били указни државни чиновници, кад добију указ или звање које повлачи пензију“.

М Милосаву Ж. Мирковићу, писару среза ЖЕГЛИГОВСКОГ :

По чл. 282 од. први финанс. закона за 1922—23 год.. право на увећану пензију по овом законском пропису имају само ова лица, која су била „активни државни укавни чиновници“ за време рата, и ако нису учествовала у рату.

М1

Суду општине миљевићске :

Не може се забранити сопственику да на своме земљишту засађује дрвеће, односно да га у границама закона ужива. како за сходно нађе (8 216. грађ. зак.), али сусед има право да жиле туђег дрвета у својој земљи пресече и гране над. своју земљу надведене скреше (5 372. ист. вак.).

Св. Бр. 958.

||

Сертију Р. Милушиновићу, деловођи општине парцанске: По чл. 14. тач. 1. зак. о општинама, општински деловођа: мора бити пунолетан, а по чл. 7. закона о пунолетству држааљанин Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца постаје пунољетан кад наврши 21 годину.

=> ММП Мшпи Ж. Цвијовићу, деловођи општине аранђеловачке: |

1. За оцену питања ко се има сматрати ва земљоделца. меродавно је главно занимање дотичног лица, којим себе и своју породицу издржава, без обзира на место његовог живљења (тач, 1. Правила Министра Правде уз 5 471 грађ. суд пот.), При издавању уверења о овоме, општински судови треба да имају у виду, да 8 471 грађан. суд, пост, има за циљ да за-