Policija

ПО До

ПОУКЕ И ОБАВЕШТЕЊА

[

Суду општине буковачке:

У „Полицији“ за прошлу год. Бр. 23—24 објашњено је «Поуке и обавештења, ХХП), да по чл. 48 инвалидског закона право на инвалидску потпору имају само они сиромашни и за рад неспособни родитељи, којима сем погинулог и умрлог жжраниоца није остао ниједан син, који би их могао издржавати. Св. Бр. 211.

| Суду општине царинске: 1. По чл, 76. инвалидског закона, све пријаве, записник, и саслушања, молбе, крштенице, умрлице, лекарско уверење, жалбе и остала документа, које су у вези са задобијањем _ инвалидске помоћи по овом закону, ослобођене су свију такса и издају се бесплатно, али су власти дужне да на издатим исправама означе, с позивом на овај законски члан, да су их издале бесплатно. Остале таксе инвалиди плаћају као и други грађани. ; 2. Све грађевине, које су подигнуте на површини земљиној или у земљи, чији су темељи стадно у земљи утврЂени, сматрају се као непокрешне, бев обзира на чијем се земљишту налазе (55 185. 189. Гр. 3.).

Св. Бр. 353.

Ш Суду општине кризговирске:

Кад шумски органи по захтеву општина или села врше. какав посао у њиховим шумама у циљу сече или експлоатасције истих, онда им припада дневница и попутнина по уредби 'о накнади трошкова државним службеницима. од 30 септем"бра 1920 г., ДРБр. 96.000. На име дневнице припада: указним то 35, неуказним по 25 а служитељима по 20 дин. дневно, а. на име попушнине: указним по 6 а неуказним по А дин. од километра.

Св. Бр. 298.

4