Policija

= 251 ==

имају само општинске деловође и писари (чл 118. зак. 0 опшшинама), а не и општински часници о којима је реч у чл. 112. истог закона. Према овоме, суд је погрешио што је кмету, који врши дужност благајничку, одредио и исплаћивао, пре одобреног буџета. хонорар од 400. динара месечно. У овом смислу имају се разумети и примедбе Мин. Финансија на општински буџет, после којих се неправилно примљени хонорар мора вратити општинској каси. Св. Бр. 89.

ХХН. Суду општине расничке:

Према обавештењама добивеним од Контроле Мера при Мин. Трг. и Индустр., дулума има две врсте: старих и нових (јужна Србија),

По закону о уређењу аграрних односа од 1870. г. једна стари дулум има 1600. квадратних зршина, односно 919. квадратних метара, 30. квадратних десиметра и 24 квадратних сантиметра.

Нови дулум (у Јужној Србији) има 2499 кв. метра и 23. кв. десиметра али ова велечина није иста у свима крајевима.

У Босни се један дулум рачуна у 1000 кв. метра.

Ово Бр. 315

| НЕК Кости Рајковићу, деловођи општине уровичке.

Пошто је и трампа једна врста отуђења општинске имовине, то се она не може извршити без одлуке одборске # одобрења Дрож. Савета -- чл. 33. тач. 3 и 11. закона општинама.

По чл. 86, тач. 13. овог закона општински одбор надл=жан је да решава само о трампи покрешне општинске имовине, али је и за ово његово решење потребно одобрење Државног Савета.

ХХМ Суду општине печењевачке:

1. Чланом 20. закона о чувању пољског имања пропи«сано је:

„И сопственик добра или његев чувар властан је

стоку или жививу, коју у свом добру затече, отерати У