Policija

МО 1

ХХ. Суду оаштине мојинске:

1. По чл. 63. закона о избору народних посланика, онај бирач који због какве тешке телесне мане не би могао гласати на прописан начин, има права пред бирачки одбор привести пуномоћника, који ће место њега дати глас.

2. Према чл. 120. зак. о општинама, деловођа на одсуству или на боловању до месец дана не губи своју плату за 080 време. Давање одсуства није облигатно, већ зависи од нахобења оних који су надлежни да га дају, при чему треба водити рачуна; на првом месту о општинским интересима, а на друтом о потреби због које се одсуство тражи.

3. По чл. 6. закона о окружним, среским м општинским буџетима не смеју се чинити никакви издаци по буџету пре него што га одобри надлежна државна власт. За време док се ово одобрење не добије издаци се могу чинити по прошло“ годишњем буџету, и то само месечно по дванаести део ОД. оних кредита, који су у прошлогодишњем буџету били одобрени.

4. Како се има расправити питање о заједничкој имовини општина и села која се раздвајају или спадају, прописано је у ал. 9. зак. 0 општ.

Са Бро 213.

ХХ,

Михаилу Обрадовићу писару општине авбуковачке:

За рад општинског суда по споровима око службености наплаћује се такса само у корист општинске касе, по ТБр. 362,. а ва жалбе против одлука о овим споровима само за државу по ТБг. 6. (20. ди.)

ХН Свети Марковићу, архивару среза рамског: „Пошто је у питању уговор о деоби задругара, у коме није вредност тачно означена, то се права вредност има утврдити по чл. 29. зак. о таксама.

ХХ. Суду општине н... ; У „Полицији“ за прошлу годину објашњено је неколико пута, да право на хонорар за пршење благајничке дужносши: