Policija

— 484 —

право, Генерална Дирекција Посредних Пореза, на ОвоВу "члана 43 закона о таксама, даје следеће објашњење:

(Оне радње у којима се поред остале трговачке Кобе врши продаја и чистог (рафинисаног) шпиритуса а овај се не равређује у циљу продаје, нити се у тим радњама врши то"чење алкохолних пића, не подлеже плаћању таксе из Тбр. 62 таксене тарифе.

(Све остале у којима се врши ет чистог (рафинисаног) шпиритуса у циљу продаје као алкохолно пиће. "или се у њима поред продаје чистог (рафинисаног) шпиритуса обавља и точење пића на ситно или велико морају платити таксу из ТБр. 62 таксене тарифе. (06Ј. од 21 1-1926 г. 5720).

_СА КАКВОМ СЕ ЛЕГИТАМАЦИЈОМ МОЖЕ КОРИСТИТИ ПОВЛАСТИЦА ЗА СНИЖЕНО ПЛАЋАЊЕ ТАКСЕ | из ТБР, дда

- Таксл из ТБр. 9да таксене тарифе на улазнице за др_ жавом повлашћена, уметничко-дилетантска позоришта као и уметничке концерте наплаћује се по тач, ! овог тарифног броја по 10%/,- од вредности улазнице. 7 "По тач. 2 чл. 103 таксеног и пристојбинског правилника све горње установе и приређивачи, да би се могле користити горњим прописом, морају имати уверење од уметничког одељења Министарства Просвете односно надлежног просветног повереништва, да су заиста повлашћена односно уметничка и показати га финансијским властима приликом жигосања улазница.

и плаћања таксе.

Ова повластица у плаћању таксе из ТБр. "дда таксене -тарифе по 10%, код поменутих установа и приређивача која имају прописно уверење тога Министарства, важиће само у том случају ако је приређивање без игранке с обзиром на пропис последње реченице у тач. 2 ТБр. 9да таксене тарифе и тач. 4 чл. 103 таксеног и пристојбинског правилника.

Према изложеном Генералној Дирекцији Посредних Пореза част је замолити Министарство Просвете, да у будуће пре издавања ових својих уверења о карактеру појединих позоришних представа и концерата захтева од пиређивача тачан програм приређивања представа или концерата и препизну ивјаву да ли се после овога приређивања не даје и

.