Policija

Бе ЋЕ.

2. Из чл. 102. инвалидског закона јасно се види, да на инвалиднину и додатке по новом закону имају право само она лица, која су новим извршним решењем преведена на нове: принадкежности по овом закону Инвалиднина и додаци осталих лица зависе од тога, да ли су се она, у року за три месеца од дана ступања на снагу инвалилског закона, пријавила надлежним властима за превођење на принадлежности“ по новом закону, или нисуг У првом случају она примају инвалиднину и остале принадлежности по старим законима док: се не преведу на нови закон, а у другом случају и инвалиднина и принадлежности обустављају им се све дотле, док фи– вансиским управама не поднесу писмену потврду да су се пријавила надлежним судовима за превођење по новом закону. 3. Под изразима „Удова пресудом растављена или разведена од мужа“ у чл. 10. инвалид. закона подрав умева се: жева, чији је бивши муж умро после извршеног развода с њом. Овакве жене имају право на удовичку инвалидвину и додатак: само у случајевима кад су им остала деца од бившег мужа. Св. Бр. 1099

ЈХ

Суду општине штаваљске: За деобу имања, које је чивчијама припало по претходним одредбама за припрему аграрне реформе, важе исти преписи као и 3г деобу осталог имања. Св. Бр. 687.

Овај одговор важи и за суд општине расовске Све: Бр. 1095. |

%

Суду општине с. лесковачке (срез зајечарски):

1. По чл. 5. закона о општинама, власт општинског суда простире се само на његов атар Према овоме тај општински суд не може вршити претресе у зградама које се налазе у суседној општини, већ се за ово има обратити дотичном оп штинском суду.

2. У смислу 5 19, 20, 21, 33 а и 35 полицијске уредбе, општински судови надлежни су да извиђају и пресуђују сва иступна дела из 111 части казненог законика под овим условима:

а) Да је дело извршено у границама њиховог атара, тј. на територији на којој се простире њихова власт. Ако је дело,