Policija

— 543 —

ХХхХМ

Михаилу Коловићу, деловађи општине кичевске:

За прирез по општинским буџетима до 300" на суму годишњег непосредног пореза није потребно одобрење општинског збора. (Ово се јасно види из чл. 4. правилника Мин. финансија о одобравању и извршењу буџета самоуправних ТЛА у Србији и Црној Гори, који гласи:

„Општински одбор решава и утврђује општински буџет и одобрава општински прирез ако исти износи до 300", од непосредног пореза. Ако би прирез био већи од 300%/,, онда о њему одлучује општински збор; за извршност његове одлуке потребно је одобрење Министра Финансија сходно чл. 8 овог правилника“,

ХХХУИ

Суду општине таличничке:

По мишљењу уредништва, општинске власти немају права наплаћивати никакву таксу за попашу на земљишту аграрне заједнице, већ само могу наплаћивати ушрински прирез за попашу на свом сопсшвеном. земљишту.

· Сб. Бр. 872.

ХХИХ

Субу општине ново-селске;

Према обавештењу добивеном од Мин. финансија штета учињена злонамерном паљевином и намерним противзаконим поништајем ствари наплаћује се разрезом на пореске главе, с главе на главу, и не уноси се у општински буџет, а не према непосредном порезу.

Како се из упућеног акта види, да је општински суд разгезао прирез по непосредном порезу и наплатио судом досуБену накнаду штете, и то разрезивање извршио по општинском буџету, у коме је предвидио издатак за накнаду дотичне штете, то сада да се не би по општинским рачунима и пореским књижицама вршиле преправке и исправке, не остаје друго, но да општински суд према закону о накнади штете разреже ову с главе на главу и попуни општинску Ка у

/„тадатој суми по буџету.

Кад наплати мимо буџет с главе на главу одређену суму

накнаде штете онда да наплаћену суму по буџету предвиди у

'