Policija

— 830 —

је сати. То је добра прилика да лопов ваш сат зграби и по бегне са њим.

Не дозволите на јавном месту непознатој личности да вам приближи новине ближе вашег липа: ова личност хоће сигурно украсти ваш сат, ланац или иглу за машну.,

Не заборите имати оружје у вашем банчином заводу. Озо оружје треба да буде на оном. месту са кога.-се може лако узети у случају потребе.

Не заборавите казати вашем чиновнику шта: треба радити у случају упада пљачкаша у вашу радњу или банку.

Не треба бити поверљив са личностима које су добро обучене и имају лепо понашање, Запамтите да данас лопов» не иззледају као просјаци.

Не издајите собу пре него: добијете детаљна обавештења о кирајџији. Многи лопови раде на овај начин изнамљивајући собе.

Не заборате када се јављаге телефоном Полицији, де детаљно означите улицу и место где се налазите.

Не заборавите увек имати при себи једну полицијску“ звиждаљку. Ако будете почели звиждите сваки лопов упла-

шаће се и побећи бе пре него што вас опљачка.

Не дозволите никоме додирнути касу или друге ствари на којима су остали прсти или други трагови лопова. То је најважнија за Полипију.

НОВ ЧАСОПИС — „ЖАНДАРМЕРИСКИ. ВЕСНИК“ |

Наша жандармерија до сада није имала-нити је издавала ма какав свој стручно жандармеријски лист — часопис. Како. се осећала све јача потреба за издавањем једног стручног чисто жандармериског часописа, то да би се једном остварила ова за жандармерају тако корисна идеја, Командант Жандармерије, Дивизиски Ђенерал г. Војислав Н. Томић прихватио је ову тако потребну и за жандармерију корисну идеју, предузео потребне мере да се иста оствари и недавно отпочео са радом око оснивања и издавања једног жавдармериског часописа,