Policija

— 831 —

Овај жандармериски часопис излазиће под насловом „Жандармериски Весник“, а циљ ће му бити стручно, просветно и морално васпитавање жандарма, те да се код ових, с обзиром на њихов позив и додељену им деликатну дужност, развије потребна свест, да им се да воља за вршење службе и створи се прилика за њихово даље усавршавање, а установа се подигне на степен потребне и достојне висине. Даби се циљ постигао, часопис ће се уређивати тако, да у њему буде заступљен стручни, поучни и службеви део, а поред овога доносиће и разне вовости и белешке, као и разне огласе,

У стручном делу износиће се рад и организација жанжармерије код нас и на страни; истражна служба и успеси жандарма у овој; јавна безбедност и жандармерија; разни стручни чланци који имају тесне везе са жандармеријском службом; статистика и развој криминалитета код нас и на стани; обавештења о законском и службеном односу жандармерије према управним и државним властима, као својој службеној власти и упућивање на што тешњу сарадњу и са осталим струкама и органима; наредбе и поуке општег карактера које ездаје Командант Жандармерије, команданти пукова и семосталних батаљона у циљу усавршавања службе и наставе.

Поучни део посветиће се изношењу постанка и развоја жандармерије код нас и на страни; историји и географији наше и суседних земаља; господарствима из свију грана, а нарочито 0 развоју и унапређењу станичних господарстава. хигијени, ветеринарству и заразним болестима у опште, као разном другом поучном материјалу, који може послужити културном и просветном напретку жандармерије.

Службени део износиће промене о личним односима официра и подофицира које би се односиле на унапређења, премештаје, положене испите, одликовања, као и на новчане награде жандарма и читуље умрлих. ; -

У делу о новостима и белешкама редовно ће се износити новости код нас и на страни, које имају везе са жандармериском службом, као и новости и белешке општег карактера које су од поучне важности.

Део ва огласе испуњаваће се отласима разних књижара, осигуравајућих друштава, банака, трговина са официрском и подофицирском спремом — и т. Д.